JOM LA FOLLOW KLH!

Thursday, May 24, 2012

Kitten For Sale :)

Hi everyone!

KLH ada 2 ekor kitten nk let go. For serious buyer only ye.

Yang kaler orange ni male. Tiger nama dia. Lahir 22.01.2012. Dah dewormed.

Yang ada kaler coklat kt dahi ni male jugak. Nama tommy. Lahir 10.02.2012. Yang ni dah siap vaksin n dewormed.

Sapa2 yang interested boleh call KLH @ 0182422733. Harga bisa aja dirunding ;).

Thanks.
Sent from my BlackBerry® smartphone powered by U Mobile

Wednesday, April 18, 2012

Persian Kitten For Sale

Helo everyone!

Macam yang KLH janji td. Sila click CATS FOR SALE ye. Ada banyak lagi actually tapi tak sempat nak tangkap nak upload pasal dok bz meng-hairdryer kan semua kembang2 itew. Pics akan diupload from time to time ye.

Jadi sila enjoy itew pics. Jika anda orang berminat, sila contact KLH kat CONTACT KLH.

Ok uols. Babai and good night! :)

Tuesday, April 17, 2012

....

Salam and helo everyone.

Tgk takde title kan? Kali ni tak tau nak letak title apa sebab masih dirundung sedih bila buka blog ni. Ajack still lagi tak balik-balik. Nak ckp KLH redha pun tak jugak. Cuma berdoa aje lah semoga dia sihat sejahtera hendaknya kannnn..

Oh ye, ramai yang tanya pasal anak2 kucen yang nak diletgo tu kan. Ini malam KLH make sure KLH rajinkan diri untuk mengaplodkan gambar-gambar mereka ye. Ini malam tau. Tungguuuuuu..
Kalau takde ini malam sila cubit KLH kuat-kuat mcm cekgu cubit anak murid sebab tak buat keje sekolah eh. :P

Nanti sambung mlm ni hokeh. KLH kena concentrate buat keje sebab nak jadi pekerja contoh. Walaupun selalu cuti and mc tp keje kena superb..Haaa, nampak tak... Politik kena jaga tau uols.

Ok babai my lovely followers, sahabat handai yang telah merajinkan diri support KLH walaupun jenguk sekejap-sekejap kt blog ni. KLH pelok anda semua kuat-kuat sampai lemas.

Daaaaa...

Sunday, March 11, 2012

Berita sedih!

Salam and good morning guys.

Today KLH nak share berita sedih dgn semua. U guys still remember ajack? Cuba scroll ke bwh blah kanan.. Yup, that my ajack. Masuk hari ni dah 4 hari dia tak balik rumah. Lately ni he's been acting weird. Monyok n makin kurus sbb dia dah gatal. So, jiwa kacau. So last friday, kitorang keluarkan dia dari cat house tu. Since morning. And then, my sis keluarkan Sara untuk konon-kononnya temankan si ajack ni lah petang tu. When i came back, sara was lepak-ing in front of my door. But theres no Ajack. Just sara alone. Mula-mula ingat dia nak lepak-lepak n merayap dulu. So kita just biarkan. Maybe at night bila dia dah lapar then dia balik la like usual. But..bila bangun pun..dia takde!

Saturday - Me bangun n start laundry punya thingy dengan harapan ajack akan muncul n me-ngeow mcm biasa kat kaki ni mintak makanan and also gosok2 manjakan dia. Takde! After that i went out to the market beli barang-barang nak masak. Ronda-ronda around my area pun takde! Pegi area flat pun takde! Then petang after my sis out to work around 4-5pm tu dia still x balik lg. Masa tu pikiran tak tenang dah. I keluar jalan kaki round taman perumahan tu. Jenguk dari satu rumah ke satu rumah. Pun takde! Last-last ketuk contruction punya pintu gate n tanya kat guard dia. Guard kata tak nampak. Sampai malam pun ajack tak balik-balik. Sedih!

Sunday - Since pagi tak dengar suara ajack. Kebetulan nak gi beli minyak masak. So ronda jugak kat area rumah tu skali lg. Tapi takde. Balik dari kedai, KLH tekad nak ketuk lg skali pintu besar kt contruction site tu. Then tunjuk gambo ajack kat guard tu. Ada sikit harapan bila sorang guard ni kata dia nampak. Dia bawak masuk site tu. Ronda-ronda. KLH jerit-jerit panggil ajack tp hampa. Then balik rumah balik. Siap-siap then petang keluar dgn my sis gi tgk keta. Balik tu pun tgk n cari dia jugak. This time pegi contruction site and also area flat tu. Jerit-jerit panggil ajack tp takde! Argghhh stress la mcm ni.

Malam tadi nak tido sedih sgt. Asyik teringat-ingat je ajack. Mana ajack pegi ni. Mmy rindu giler tau tak! Uwaaaaaaa... Tadi bbm inchik pumpkin, dia kata esok dia cuti. So, tomorrow dia tolong cari kat area rumah tu. Tq pumpkin!

U all tolong doa-doakan ajack balik cepat2 ye.

Sunday, February 26, 2012

Salam Monday ;)

Salam everyone.

Sila check pages - Cats for Sale ye. Dah update dah. Sekarang, KLH ada 14 semi-flat face kitty open for booking tapi uploadnye baru 3 je uols. Hihihi. Booking aje open for now tapi boleh ambil on April/ May. KLH release bila diorang dah 3 months. Skrg masih menyusu ibu lagi. Harap maklum. :)

Tapiiiiiiiiiiiiiiii, wah panjangnya tapi nye ye dak? Tapi KLH nak let go kepada cat lover sahaja. Yang beli takat suka-suka, jaga ikut suka-suki, sakit biar elok sendiri, makan bagi bila free...yang ni sume SORRY, TAK AVAILABLE UNTUK UOLS!

Orang selalu tanya kenapa KLH let go diorang ni mahal-mahal?
Pertama-tamanya, KLH ni pencinta kucing. Tak suka bagi free dekat orang pasal dulu pernah kasi. Tapi end up, kucing tu dibiarkan cari makan sendiri masa mereka dan keluarga mereka gi bercuti. So, lepas ni memang takde dah. Bukan calang-calang baka KLH kasi tau. Mix Ragdoll lagi. Haih, sedih ingat-ingat balik pasal meow-meow tu.

X worth it beli kat KLH?
KLH jual tak la semahal pet shop. Malah berbaloi-baloi sebab KLH jaga betul-betul. Tatang bagai minyak yang penuh. Lagipun kalau jual RM100-200, korang mampu sangat. Malah terlebih mampu. Jadi, jaga pun takat suka-suki je sebab duit senang dapat ye dak? Bagi sesetengah orang RM100-200 tu kira celah gigi kan? KLH pun bukan lah kaki tekan orang sampai tak bernafas. Boleh je nego tapi biar kena gaya nya. Ni ko nak nego tapi berlagak cite nak gebang pasal duit ko banyak. And KLH jual ikut harga market. Lagipun bila orang tu beli harga market a.k.a harga mahal yang korang ckp tu, nampak la effort nak bela. Pasal bela persian/mix persian/DLH ni bukan macam bela DSH/kucing kg. Diorang senang nak bela. Bulu pun x payah nak sikat-sikat. Maintenence kureng skit dari yang bulu panjang ni. Bukan nak cakap DSH/kucing kg tak bagus, dua2 type ni bagus. Nama pun kucing, binatang peliharaan Rasulullah SAW kan? Jadi kena jaga la kebajikan meow-meow itew.

Cukup tak jawapan soklan-soklan MAHAL korang tu? Lepas ni sapa yang tanya KLH soklan yang sama, sila rujuk entry ini untuk jawapan anda yer!

" menurut periwayatan Hadis Nabi didalam Sahih Bukhari Jilid 3, Buku 40, Nombor 552, menerangkan cerita seorang wanita yang telah terkena cakaran oleh seekor kucing dan bagi menghukum kucing itu, wanita tersebut telah bertindak mengurung kucing dalam sangkar penjara dan tidak memberikan kucing tersebut makanan atau minuman. Maka wanita itu dibalas/dihukum oleh Allah dengan buruk atas perbuatan wanita itu."

Wednesday, February 15, 2012

story macam-macam ada!

Assalamualaikum..
(ada gaya2 calon ustazah pilihan tak saye ni? hikhik..)

Firstly, sorry sangat psl dah lama tak bertegur sapa. Agak2 dah terlambat tak nak cakap "HAPPY NEW YEAR to all KLH Family and Friends!"
Skrg ni KLH agak bz dengan rutin harian di samping menjaga baby2 seramai 18 hekor yg baru lahir. Kelass kan kakak ni? Ramai dah anak kakak uols!
Disamping tu ada jugak berita sedihhepi yang kakak nak kongsi dengan kwn2 sume.

Tengok tuuuu.. Tuuu la yang kat bawah tuuu..



Takkan tak kenal casper ye dak? Casper dah takde lagi duduk dgn kakak uols. Dia dah ada family baru. Dah takyah share kasih syg dengan orang lain dah. Nama owner baru dia Ivy. Thanks ivy. Tolong jaga budak bushuk sy ni dgn baek okeh! :)



Casper kat rumah baru dia. Hamboi kemain lagi yek! Tido je keje. Misti lagi bambam lepas ni..(Sob..sob..rindu kt casper..)


Ok dah tutup cite sedihhepi KLH. Skrg ni meh cite pasal Molly yang beranak 6. Beranak masa Raya Cina ari tu. So skrg kira tolak tambah dah 3 minggu la kan? Chekidot pic latest diorg..


Hamek ko! Gemok2 kan? Hmm..rasanya ada 2 ekor aje jantan. Yg kaler oren tu ha. Yang lain rasanya semuanya bakal jd gadis-gadis sunti. Anak dare gitew..

Si Mel pulak beranak hari jumaat, 9 feb ari tu. Lagi ramai.. Bak kata org kg kakak, berjombik gitew. Mel beranak 7 hokeh. Kenit2 je sume tu. Tapi nasib baik this time dia dah pandai jaga anak-anak dia compared to last one. Ni second time Mel beranak. So hopefully tak ada lah yang mati ke kan. Nanti KLH nangis lagi.. Uwaaaaa...Pic tak sempat nak amek la uols. Nanti eh..KLH hutang 1 gambar. Heee..

Last but not least, si Chichi.. Yup2 si chichi gomoks tu ler. Beranak sehari selepas Mel. Macam tak cukup bulan pun ada gak KLH tgk. Beranak 6 ekor tp mati sekor tak sempat diselamatkan. Cer tgk  pic tu ha.


Kecik2 kan baby dia. Tu pic lepas beranak. Skrg dah nampak besar skit kot. Takpe2 lepas ni KLH akan selalu update hokeh!

Alamak takleh nak cakap babai dulu pasal ada 2 jejaka macho malaya ni nak posing maut...




Yang atas nama Boi. Ingat lagi tak? Yang bawah ni pulak si Zorro. Dah gumuk n kepam! Diorang ckp HELO EVERYONE! Hee...

Ok dah, baru bleh cakap babai.. Nanti sambung ye.

Tata titi tutu.

Wednesday, January 25, 2012

Saje-saje nak aplod

halu halu haluuuuuuuu..

chekidot la gambo2 letes ni ye.

Sape lg kalu bukan hero malaya kan? Tu cap nak gi skolah katenye. Nanti panas kena matahari. :P

Ni si boboi anak Kak Finaz. Tinggal dulu dgn mmy ni sementara mmy baru nk masuk rumah baru. Lena kemain!

Ni budak montot comot. Tido time ujan masa kt kg. Meriah kan?

Credit tu inchik labu. Beria2 tangkap gambar zorro posing atas dressing table. Cermin diri uols!

Hah yang ini mmg pandai bergaya sakan. Mata kena ke atas hokey supaya efek lebih amazing. Cittt!

Oh time kasih kat pengomen yg suh letakkan gambo2 kitten2 tu. Soon akan ku aplod ye.

Enjoy!